VACATURE

(PERSOONLIJK) BEGELEIDER

voor de nieuwe woonlocatie Groenhof te Elspeet.

 .

Het wooncomplex Groenhof is een initiatief van St. zorgcentrum Oranjehof. In 2008 werd het rapport “de Schakels” uitgebracht door de gemeente Nunspeet. Dit rapport was een onderzoek naar wat aan voorzieningen werd gemist in Elspeet. Hieruit kwam naar voren: een woonvoorziening voor mensen met een beperking. De gemeente stelde toen de vraag welke organisatie(s) dit wilde(n) gaan oppakken. Oranjehof heeft daar toen positief op gereageerd.

Op weg met de ander is vanaf het begin betrokken geweest en was al die jaren aanwezig om ouders en Oranjehof van advies te voorzien.

 .

Visie

Groenhof is er speciaal voor mensen met een beperking, die zelfstandig gaan wonen in de huurwoning, die zij zelf huren; daarbij de begeleiding gaan ontvangen bij het leven in hun woning en in dit wooncomplex. De begeleiding gaat geboden worden door ’s Heeren Loo.

Belangrijk is dat de bewoner goede en voldoende begeleiding gaat ontvangen om in Groenhof zelfstandig te wonen. Daarnaast mag hij/zij gebruik maken van de algemene ruimte en de activiteiten, die daar zijn. De toekomstige bewoner moet ook zelf aansluiting hebben met de christelijke levensstijl, merkbaar in de wijze van wonen en leven, begeleiding geven en ontvangen. Huisregels zijn daarin leidend.

Van begeleiders wordt gevraagd of zij zich in de huisregels kunnen vinden en daar ook achter staan.

Meer informatie

Vacature Persoonlijk Begeleider LVB

Vacature Begeleider LVB

Wonen in Elspeet

Zorgcentrum Oranjehof is al lange tijd bezig met het wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels zijn met OmniaWonen en gemeente Nunspeet de plannen hiervoor verder uitgewerkt en zijn daarover de diverse informatieavonden georganiseerd met ouders en/of verzorgers.

Ondertussen is de vergunningsaanvraag ingediend en als alles volgens planning verloopt, zal het huis in 2020 open gaan.

Alle woningen hebben al een toekomstige huurder. De toekomstige bewoners krijgen een eigen woning; daarnaast is er een gezamenlijke ruimte en is er de nodige zorg en begeleiding aanwezig. Oranjehof heeft met de ouder,s in samenwerking met Op weg met de ander, uitvoerig gesproken en nagedacht hoe ook op deze plek de Christelijke identiteit gestalte mag gaan krijgen.

Belangstelling?

Omdat alle woningen een toekomstig huurder hebben, willen we graag een belangstellingslijst aanleggen. Dus heeft u interesse om mogelijk in de toekomst een woning te huren in deze woonvoorziening, dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Wilt u meer weten over deze woonvoorziening, neemt u dan contact op Oranjehof en vraagt u naar Cokky de Visser, directeur van Oranjehof (tel. 0577-492278) of Jenneke Wolvers, stafmedewerker van Op weg met de ander (tel. 06-28467419).

Belangstelling voor logeren?

De afgelopen maanden worden er in diverse regio’s vragen gesteld over de mogelijkheden met betrekking tot identiteit gebonden logeren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Door Op weg met de ander en Philadelphia wordt er in de regio Zuid-Holland Zuid onderzocht welke logeervragen er zijn. Aan de hand van de logeervragen wordt bekeken wat wij hierin kunnen betekenen.

Bij voldoende aanmeldingen worden er groepen samengesteld, een bus en (vakantie)huisje gehuurd en wordt er een logeerweekend ingepland.

Heeft u belangstelling voor logeren (ook buiten de regio Zuid-Holland Zuid)? Neem dan contact op met Jenneke Wolvers, te bereiken op 06-28467419.

Beschermd Wonen in Putten

Midden in het centrum van Putten staat Sprank-locatie Parel-Staete. Een mooie woonlocatie, van alle gemakken voorzien. Twintig bewoners hebben een eigen appartement en krijgen de begeleiding die ze nodig hebben. Maar er is plaats voor een nieuwe bewoner!

Gedreven door de liefde van God, geeft Sprank zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen ze samen met hun familie en andere mensen die bij hen horen. Met elkaar zorgen ze voor een leven waarin de cliënten prettig wonen, werken, leuke dingen doen en leren. Een leven waarin bewoners sprankelen en van betekenis zijn!

Op dit moment is er plaats vrij voor een nieuwe bewoner die redelijk zelfstandig is (VG3 of WMO beschermd wonen). Het betreft een eenkamer-appartement. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer langs. Voor meer informatie en/of een afspraak, kunt u contact opnemen met Jolanda Huisman, consulent advies en bemiddeling: 088 0070700, info@stichtingsprank.nl of kijk op www.stichtingsprank.nl.