Ouders zoeken bewonerswoonvoorziening Zoetermeer

Janneke en Ton Konijn uit Zoetermeer zijn bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvoorziening voor bewoners met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB, VG8) of andere doelgroepen. Ze zoeken bewoners met een christelijke identiteit.

In het centrum van Zoetermeer wordt een zorgwoning gebouwd, als onderdeel van een project van veertien woningen, de Fittershof. De bouw start zomer volgend jaar. De woning is vermoedelijk eind 2024/begin 2025 beschikbaar.

Janneke en Ton zijn de ouders van Benjamin (18). Benjamin heeft Ernstig Meervoudige Beperkingen. Hij woont thuis en gaat vier dagen in de week naar dagbesteding. Ook past een aantal mensen op hem. Omdat het echtpaar zich realiseert dat de zorg voor Benjamin bij het ouder worden zwaarder voor hen wordt, zijn ze gestart met een kleinschalige zorgwoning. De gemeente heeft het project goedgekeurd en een projectontwikkelaar voert het uit. De zorgwoning wordt door henzelf gefinancierd.

Het betreft een ouderinitiatief. Dat betekent dat de zorg samen met de andere ouders wordt opgezet. Ze willen vanuit het pgb zorgverleners inschakelen óf in zee te gaan met een professionele zorgaanbieder. Iedere bewoner krijgt een eigen slaapkamer. Ook is er een gezamenlijke woonkamer.

“Wij hechten veel waarde aan een positief-christelijke omgeving voor onze Benjamin en de andere bewoners. Daarom willen we de christelijke identiteit van dit project borgen door middel van vastlegging daarvan in statuten. Deze statuten willen we in samenspraak met de ouders opzetten.”

Ook is hun doel “een gezellig en fijn huis, waar onze kinderen zich thuis voelen en een optimale verzorging krijgen. Dit alles in het oude dorp van Zoetermeer, op loopafstand van onze kerk, het mooie Wilhelminapark en de oude Dorpstraat.”

Voor meer informatie: info@tonkonijn.nl, tel.: 079-3427430, mobiel Ton: 06-55817674, mobiel Janneke: 06-53233764