Sliedrecht wonen
Sliedrecht Wonen is een 24-uurs woonlocatie in Sliedrecht en bestaat al meer dan 20 jaar. Hier wonen 20 mensen met een verstandelijke beperking (VB). We zijn allemaal tussen de 39 en 92 jaar oud. Onze locatie is verdeeld in twee groepen. Aan de Reigerlaan wonen 12 bewoners. Aan de Tuinfluiterstraat wonen 8 bewoners, gelegen in de wijk de Vogelbuurt. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen, van origine is het een 60+ flat.

Wonen
Je appartement heeft een L-vorm en bestaat uit een woonkamer, badkamer, open keuken, balkon en een aparte slaapkamer. Daarnaast beschikt het appartement ook over een aparte ruimte waar bijvoorbeeld een wasmachine en/of droger geplaatst kan worden of je favoriete hobby uitgeoefend kan worden. De appartementen variëren in grote.

Bij gebouw de Kievit (aan de Reigerlaan) zijn alle appartementen gelegen op het Oosten of Westen, bij locatie de Tuinfluiter zijn de balkons op het Zuiden of Westen gelegen.

Wanneer je behoefte hebt aan mensen om je heen, kun je elkaar ontmoeten in de gezamenlijke woonkamer. Hier kun je elkaar ontmoeten voor een leuk gesprek, het spelen van een spel zoals bijvoorbeeld sjoelen, het koken van een maaltijd of lekker op het terras zitten. Als je hobby’s hebt of je wilt naar je favoriete tv programma kijken, dan gebeurt dit meestal op je eigen appartement.

In het gebouw van de Tuinfluiterstraat en de Reigerlaan, wonen ook andere bewoners en je mag ook gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten van het zorgcentrum waar de Kievit tegenaan gebouwd is. Ze beschikken namelijk over een kapper, pedicure en een winkel en je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten.

Begeleiding
Overdag ga je naar het werk of de dagbesteding en als je thuiskomt is de begeleiding er. Sommige
oudere bewoners blijven thuis en helpen dan bijvoorbeeld met de boodschappen of koken. Er is een vast team van begeleiders. Zij leren jou goed kennen, wat zijn jouw gewoontes, hoe wil jij
leven en weten dan ook precies waarbij ze jou kunnen ondersteunen. Ook geven we jou de ruimte
om nieuwe dingen te proberen en leer je hen te vertrouwen, kun je altijd bij ze terecht als je een
vraag hebt of wat wilt bespreken. De begeleiding is er op vaste tijden. Er is een achterwacht als er
geen begeleiding is. Diegene is bereikbaar per telefoon of alarmering voor als je vragen hebt die niet kunnen wachten.
De begeleiders van Sliedrecht Wonen gaan uit van jouw behoefte. Belangrijk is dat als je hier woont, je zoveel mogelijk gestimuleerd wordt in het maken van eigen keuzes. Dit in samenspraak met jou en je familie of vertegenwoordiger. Zij kennen en erkennen de uitdagingen die je ervaart en zij ondersteunen je daarbij. Ze gaan daarvoor actief op zoek naar de vraag achter de vraag.

Vrije tijd
De avonden kan iedereen zich met zijn/haar hobby bezighouden en er wordt gesport zoals; muziek maken, zwemmen onder begeleiding en knutselen. In het weekend gaan we soms naar familie of vrienden en natuurlijk zijn die ook altijd welkom bij ons. Er is in het weekend vaak tijd voor een wandeling of een boodschap samen met de begeleiding, kringloopwinkel en kinderboerderij. Daarnaast is het ook mogelijk om georganiseerde reizen te maken met dezelfde doelgroep, dichtbij of juist verder weg.

Om je een beeld te geven hoe een week eruit ziet op onze locatie, hebben we onderstaand schema
opgesteld:

Op Weg Met de Ander
Sliedrecht Wonen is van oorsprong een ouderinitiatief en heeft een samenwerkingsverband met de landelijke vereniging Op Weg Met De ander (OWMDA). Vereniging OWMDA is de christelijke
vereniging op gereformeerde grondslag van en voor mensen met een beperking. Met vrijwilligers
worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een Bijbelkring, christelijke clubs e.d. Ze zijn
nauw en warm betrokken bij de bewoners en ondersteunen de bewoners ook bij een kerkbezoek.

Ligging
Sliedrecht Wonen ligt centraal, dicht bij medische faciliteiten zoals een huisarts, fysiotherapeut en tandarts, een mooi groen park en winkels op loopafstand. Daarnaast is de kinderboerderij en de weekmarkt favoriet. Om samen te kunnen genieten van de mooie omgeving, kun je een duo fiets reserveren.

Activiteiten
Verjaardagen en feestdagen worden bij ons gevierd, zoals jij dat wilt. Waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers..zodat jullie samen leuke dingen kunnen ondernemen, zoals knutselen, wandelen, winkelen enz. Ook komt er regelmatig een klusjesman langs, om alle klusjes op te knappen.

Innovatie
Innovatie en Philadelphia gaan hand in hand, we maken gebruik van innovatieve oplossingen bv. een fietsbike waar je d.m.v. een scherm je in een andere wereld waant en zelfs terug in de tijd kunt, sense cabine; hier kun je je zintuigen prikkelen, snoezelruimte; een ruimte die prikkelend en rustgevend is, tovertafel. Allemaal producten die wij kunnen reserveren voor onze locatie.

Medezeggenschap
Op de locatie wordt regelmatig een huiskameroverleg gehouden. Een afgevaardigde van de ouders zit in de participatiegroep van verschillende locaties die een samenwerkingsverband met OWMDA hebben.

Wil je meer weten of over onze locatie, neem dan snel contact met ons op.
Tot snel!