In De Haar staat de Bijbel centraal. Lijkt u/jou het fijn om het christelijke geloof en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te combineren? Heb je een Mbo 4-opleiding of een hbo-diploma gericht op zorg en welzijn? Dan zijn we op zoek naar jou!

Op onze locatie De Haar in Huizen wonen 11 bewoners met een verstandelijke beperking .

Voor hen zoeken wij zo spoedig mogelijk een collega voor gemiddeld 24 uren in de week. Geïnteresseerd?

Bel dan Locatiemanager Ellen Middelhoven. Je kunt haar bereiken op nummer 06-13344528​.

 .

Wil je ook graag wonen in een huis met een christelijke identiteit in het Gooi?
Dan is woonlocatie De Haar in Huizen iets voor jou. Daar woon je begeleid zelfstandig.

In de begeleiding is het geloof belangrijk. Dit betekent dat we samen bidden en danken rond het eten, dat we samen christelijke liederen zingen en samen de Bijbel lezen en dat we op zondag naar de kerk gaan. Ook de medewerkers zijn meelevende leden van een kerk.

Er zijn twee groepen, een met vijf en een met zeven bewoners. Er wonen mensen die erg zelfstandig zijn en mensen die meer hulp en steun nodig hebben bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen en sociale contacten. De leeftijd van de bewoners varieert tussen 20 en 65 jaar.

In beide groepen hangt een warme sfeer. Zo eet je samen. Overdag ga je naar je werk of naar de dagbesteding. ’s Avonds kun je naar je club, of ben je lekker thuis. Je kunt dan aan de grote tafel zitten. Daar kun je puzzelen. Spelletjes doen, alleen of samen met een ander. Of Nederland Zingt kijken. De begeleiders zijn aanwezig als je thuis bent. Er is een slaapwacht.

De Haar is opgezet door families van cliënten. De families zijn ook betrokken bij de zorg en ondersteuning. Daarnaast zijn er 45 vrijwilligers. Zij helpen je bij het koken, strijken, de boodschappen en de tuin.

In De Haar zijn vier woonhuizen aan elkaar gekoppeld. Er zijn slaapkamers op de begane grond en op de eerste verdieping. Er is geen lift. Wel ligt er een enorme tuin rondom het huis.

 .

Voor wie is deze locatie

Mensen met:

  • een aandoening uit het autisme spectrum met een verstandelijke handicap
  • een lichte verstandelijke handicap
  • epilepsie en een verstandelijke handicap
  • een verstandelijke handicap en een lichte lichamelijke beperking.

     .

Wie zijn er op deze locatie
Elf of twaalf bewoners.

Een nieuwe bewoner maakt kennis met de groep bewoners, nadat de gedragsdeskundige heeft beoordeeld of De Haar een passende plek is om gelukkig te wonen met de juiste begeleiding.

De locatie is in vier woonhuizen geschakeld, die mogelijk over twee jaar vervangen zal worden door nieuwbouw. Deze ontwikkelingen zijn nog niet concreet genoeg om meer over te kunnen vertellen.

 .

Zorg

De zorg wordt verleend door Philadelphia Zorg.

 .

Meer informatie:

Jenneke Wolvers-ten Hove,

Stafmedewerker Op weg met de ander

jwolvers@opwegmetdeander.nl

06-28477419