Wonen in Elspeet

Zorgcentrum Oranjehof is al lange tijd bezig met het wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels zijn met OmniaWonen en gemeente Nunspeet de plannen hiervoor verder uitgewerkt en zijn daarover de diverse informatieavonden georganiseerd met ouders en/of verzorgers.

Ondertussen wordt de vergunningsaanvraag juni 2018 ingediend. In Elspeet is deze toch wel plotselinge voortgang zeer snel verlopen en is er voor Oranjehof reden tot (opnieuw) verwondering en dankzegging: het is God Die regeert en Zijn Raad zal bestaan!

De meeste woningen hebben al een toekomstige huurder; er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De toekomstige bewoners krijgen een eigen woning; daarnaast is er een gezamenlijke ruimte en is er de nodige zorg en begeleiding aanwezig. Oranjehof heeft met de ouder,s in samenwerking met Op weg met de ander, uitvoerig gesproken en nagedacht hoe ook op deze plek de Christelijke identiteit gestalte mag gaan krijgen.

Wilt u hierover meer weten, neemt u dan contact op Oranjehof en vraagt u naar Cokky de Visser, directeur van Oranjehof (tel. 0577-492278) of Jenneke Wolvers stafmedewerker van Op weg met de ander (tel. 06-28467419).

Belangstelling voor logeren?

De afgelopen maanden worden er in diverse regio’s vragen gesteld over de mogelijkheden met betrekking tot identiteit gebonden logeren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Door Op weg met de ander en Philadelphia wordt er in de regio Zuid-Holland Zuid onderzocht welke logeervragen er zijn. Aan de hand van de logeervragen wordt bekeken wat wij hierin kunnen betekenen.

Bij voldoende aanmeldingen worden er groepen samengesteld, een bus en (vakantie)huisje gehuurd en wordt er een logeerweekend ingepland.

Heeft u belangstelling voor logeren (ook buiten de regio Zuid-Holland Zuid)? Neem dan contact op met Jenneke Wolvers, te bereiken op 06-28467419.

Beschermd Wonen in Putten

Midden in het centrum van Putten staat Sprank-locatie Parel-Staete. Een mooie woonlocatie, van alle gemakken voorzien. Twintig bewoners hebben een eigen appartement en krijgen de begeleiding die ze nodig hebben. Maar er is plaats voor een nieuwe bewoner!

Gedreven door de liefde van God, geeft Sprank zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen ze samen met hun familie en andere mensen die bij hen horen. Met elkaar zorgen ze voor een leven waarin de cliënten prettig wonen, werken, leuke dingen doen en leren. Een leven waarin bewoners sprankelen en van betekenis zijn!

Op dit moment is er plaats vrij voor een nieuwe bewoner die redelijk zelfstandig is (VG3 of WMO beschermd wonen). Het betreft een eenkamer-appartement. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer langs. Voor meer informatie en/of een afspraak, kunt u contact opnemen met Jolanda Huisman, consulent advies en bemiddeling: 088 0070700, info@stichtingsprank.nl of kijk op www.stichtingsprank.nl.