IMGP8053 kopieJobcoach Jacodien Vlot van Talenta werkt, nam ons in de workshop ?durven en doen? mee in het traject van het zoeken naar en het behouden van werk.

Het soms lastig om op de juiste werkplek te komen, met de juiste aansluiting bij je mogelijkheden. Een jobcoach kan daarbij helpen.

 

Verschillende gedachten kunnen een rol spelen bij het functioneren op een werkplek of het zoeken daarnaar.

 

Hoe meer je over jezelf vertelt, des te beter kan een mogelijke werkgever inschatten wat hij je te bieden heeft. Spreek wederzijdse verwachtingen uit, wees open en eerlijk.

 

Vanuit de praktijk reageerde iemand dat een werkgever zich bedrogen kan voelen, als je niet bij een eerste of nadere kennismaking vertelt welke beperking(en) je hebt.

Het is belangrijk om naast je beperking(en) ook je motivatie en sterke kanten te benoemen!

 

Bij het zoeken naar een baan is het belangrijk je netwerk ? familie, kennissen, mensen uit de kerk ? in te zetten; laat hen weten dat je op zoek bent naar een baan.

 

Ook de regelgeving en de ophanden zijnde veranderingen daarin, kwamen aan de orde.

 

Vanuit de dagelijkse praktijk werden vragen besproken over de teleurstelling over het aangeboden werk en mogelijkheden om dat in samenwerking met Talenta opnieuw bespreekbaar te maken.

Daarnaast kwam aan de orde dat jobcoaching maatwerk is, dat zelfs mensen met eenzelfde diagnose niet altijd dezelfde mogelijkheden hebben en dus ook andere begeleiding nodig kunnen hebben.

Ook hoorden we van de mogelijkheid om een eigen bedrijfje te starten en je kwaliteiten daar te benutten!

 

Iedereen die een vraag heeft met betrekking tot het participeren op de arbeidsmarkt, kan contact opnemen met Talenta en dit bespreekbaar maken.