Studiedag: Leven met autisme
Verbonden met jezelf, de ander en God.

Platform Autisme in de kerk organiseert D.V. zaterdag 2 april 2022 een studiedag voor (jong)volwassenen met autisme, hun gezinsleden en andere belangstellenden.

Speelt autisme een rol in jouw leven? Bijvoorbeeld omdat je zelf een vorm van autisme hebt of iemand in je gezin of directe omgeving? Dan weet je als geen ander dat dit effect kan hebben op relaties. Het opbouwen of herstellen van deze relaties kan lastig zijn en je het gevoel geven dat je er alleen voor staat. Ontdek tijdens deze studiedag hoe je de verbinding met jezelf en de ander kunt maken en hoe de verbinding met God (opnieuw) kan ontstaan.

Programma
Tijdens het ochtendprogramma zal Hester Lever (relatie- en gezinstherapeut) een lezing geven over de mogelijkheden van verbinding. ‘’Het herstellen of opbouwen van relaties binnen een gezin met autisme gaat vaak met kleine stapjes. Het begint met begrip voor jouw eigen situatie en die van de ander, zo ontstaat er ruimte om samen te werken aan een fijn thuis.’’

Aansluitend is er een interview met ervaringsdeskundigen, gevolgd door een forumbespreking. Hieraan zullen zowel Hester Lever, de ervaringsdeskundigen als een predikant deelnemen. Na de lunch zijn er diverse interactieve workshops met thema’s als (godsdienstige) opvoeding, vriendschappen, relaties en huwelijk, seksualiteit, opgroeien als kind van een ouder met autisme, vrije tijd en pastoraat. Deelnemers kunnen zich voor twee workshops inschrijven.

Organisatie
Deze studiedag wordt mogelijk gemaakt door het Platform Autisme in de kerk. Een co-creatie van de organisaties: Eleos, Op weg met de ander, Helpende handen en Dit Koningskind. Het Platform werd in 2008 opgericht en heeft sindsdien diverse bijeenkomsten georganiseerd en verschillende brochures uitgegeven.

Praktische informatie

Datum: D.V. Zaterdag 2 april 2022
Aanmelden: https://www.ditkoningskind.nl/agenda/studiedag-leven-met-autisme/
Locatie: Van Lodenstein College
Kasteelstraat 2
4041 JB Kesteren
Kosten: €25,- per persoon (inclusief lunch)
Contactgegevens organisatie: Dit Koningskind
030 23 63 788
communicatie@ditkoningskind.nl

Tijdsplanning

09.45 uur Opening
Lezing door relatie- en gezinstherapeut Hester Lever
Interview met ervaringsdeskundigen
Forumbespreking met spreker, ervaringsdeskundigen en predikant
12.30 uur Lunch
13.30 uur Workshops
15.45 uur Afsluiting

Reageer:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: