Foto: V.l.n.r. ds. A. van Zetten, voorzitter van Op weg met de ander, Philip Miedema, directeur van de Rozelaar, en Wilma van de Vreede, voorzitter van het Ouderinitiatief Veenendaal bij de ondertekening van de samenwerking.

De christelijke belangenvereniging Op weg met de ander, de christelijke zorgaanbieder Rozelaar uit Barneveld en het Ouderinitiatief Veenendaal hebben op zaterdag 1 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel hiervan is het opzetten van een nieuwe woonlocatie in Veenendaal voor 27 mensen met een verstandelijke beperking.

Eind 2018 peilde Op weg met de ander of er in Veenendaal behoefte was aan een identiteitsgebonden woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Daaruit ontstond een initiatief van ouders om een woonvoorziening te starten voor hun kinderen met een beperking. Ze willen daarbij een veilig thuis creëren met Gods Woord als grondslag. Samen met Op weg met de ander zochten zij in 2021 contact met de Rozelaar. In deze zorgorganisatie vonden ze een partij met de door hen nagestreefde christelijke identiteit.

De nieuwe woonlocatie in Veenendaal gaat plaats bieden aan bewoners met het Zorg Zwaarte Pakket VG3 tot en met 6, inclusief de behandeling Verstandelijk Gehandicapt. Op dit moment is de Rozelaar in gesprek met de gemeente Veenendaal voor een geschikte locatie. Het ouderinitiatief moet uitmonden in een stichtingsbestuur van de te starten woonvoorziening.

De christelijke vereniging op gereformeerde grondslag Op weg met de ander is een landelijke belangenorganisatie van en voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of sociale beperking en hun familieleden. Haar motto is ”Koester het kwetsbare”.

De Rozelaar is een christelijke zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking. De instelling wil liefdevolle zorg bieden vanuit haar christelijke identiteit. Zij biedt onder meer dagbesteding, woonlocaties, ambulante coaching, behandeling en therapie. De Rozelaar heeft op dit moment vijf woonlocaties: drie in Barneveld, één in Voorthuizen en één in Nijkerk.

CategoryNieuws
Reageer:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: