Vereniging Op weg met de ander organiseer op 1 én 29 november de cursus voor de methode voor seksuele opvoeding “Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor thuis” voor de ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Op twee avonden maakt u kennis met de methode en worden u handreikingen gedaan om thuis met het materiaal aan de slag te gaan.

”Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor thuis” is materiaal dat u kan helpen om met uw kind met een verstandelijke beperking in gesprek te gaan over seksualiteit. Het is praktisch en eenvoudig opgezet aan de hand van acht hoofdthema’s. Per thema zijn er diverse kaarten waarop praktische vragen en thema’s staan. Aan de hand van die kaarten kunt u bekijken welke onderwerpen geschikt zijn om met uw kind te bespreken.

 

Donderdag 1 en 29 november

Logeerhuis De Ark

Vinkeweer 2, 3371 RP Hardinxveld-Giessendam

Tijd: 19.45 uur – 22.00 uur

 

Aanmelden is verplicht.

Voor mensen die de methode hebben gekocht bij ons, is de cursus gratis.

 

Aanmelden

 

Kennismaken met het materiaal

Via de onderstaande linkjes kunt u een klein deel van het materiaal inzien.

Handleiding voor ouders

Gesprekskaarten

Op de eerste avond van de cursus maakt u kennis met het materiaal en wordt er aan de hand van voorbeelden nagedacht over seksualiteit. Ook krijgt u uitleg over hoe u in gesprek kunt gaan met uw kind aan de hand van eigen gekozen kaarten uit de methode. Aan het eind van de avond krijgt u een opdracht mee naar huis die we op de tweede cursusavond zullen bespreken.

De tweede avond staat in het teken van het zelf aan de slag gaan. We gaan nadenken over hoe u kunt reageren op gedrag van uw kind. Ook staan we stil bij seksueel misbruik en hoe u dat kunt voorkomen en signaleren.

Lees het artikel over de cursus in het contactblad van februari 2018

Voor wie is de cursus?

Voor alle ouders van een kind met een verstandelijke beperking die ”Wonderlijk Gemaakt Speciaal thuis” willen gebruiken of daarmee willen kennismaken.

Concreet materiaal en duidelijke afbeeldingen bieden een handreiking voor een gesprek, zowel in de cursus als op de kaarten. Voorbeelddialogen tijdens de cursus geven u ideeën over welke woorden u kunt gebruiken bij het bespreken van dit kwetsbare onderwerp met uw kind.
De combinatie van achtergrondinformatie, praktische instructies en eenvoudige kaarten maakt ”Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor thuis” tot een bruikbaar pakket. Met de cursus rusten we u toe om thuis met het materiaal aan de slag te gaan.

De methode Wonderlijk Gemaakt Speciaal kost 39 euro. De cursus wordt kosteloos aangeboden door vereniging Op weg met de ander. De cursus kan alleen doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn.

 

CategoryNieuws

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: