Inmiddels wordt steeds duidelijker hoe het coronavirus impact heeft op het dagelijks leven en dat normalisering niet een kwestie van weken is, maar eerder van een jaar of langer. We moeten dan ook toe naar een andere werkwijze dan we gewend zijn; naar een gehandicaptenzorg in een nieuwe anderhalve meter samenleving. Versoepeling van de maatregelen brengt onvermijdelijk risico’s met zich mee.

 .

Maar voorop staat dat er weer een balans moet komen tussen de fysieke gezondheid en veiligheid én de psychische en sociaal-emotionele gezondheid van mensen met een beperking. Daarnaast is het noodzakelijk dat de belasting op de woon- situaties en op de mantelzorgers beter hanteerbaar wordt. Onderdeel van de weg naar het ‘nieuwe normaal’ is het stap voor stap openstellen van dagbesteding.

 .

Lees verder

Handreiking Dagbesteding in de Gehandicaptenzorg

Deze handreiking is ontwikkeld door de VGN in samenwerking met het platform dagbesteding van de VGN, Iederin, LFB, LSR, Kansplus, Per Saldo, NVAVG, NVO en de Federatie Landbouw & Zorg en de BVKZ. De paragraaf over vervoer is afgestemd met Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV).

CategoryNieuws

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: