De Amerikaanse Joni Eareckson Tada bemoedigt in een videoboodschap Nederlandse christenen tijdens de coronacrisis. Joni (70) raakte op 17-jarige leeftijd verlamd doordat zij haar nek brak door een duik in ondiep water. Ze werd beroemd door het boek en de film ”Joni”. Sinds 1979 helpt zij met de organisatie Joni and Friends wereldwijd mensen met een bewegingsbeperking. Ook bemoedigt ze mensen met conferenties en counseling.

 .

In haar videoboodschap bemoedigt Joni door naar Gideon te verwijzen, die zich verborg voor een eventuele vijand. Zij parafraseert Gideon: “Kijk maar naar al die vreselijke dingen die om mij heen gebeuren. Hoe kan God zeggen dat Hij met ons is?” Wees bemoedigd door wat de HEERE tegen Gideon zegt. “Omdat Ík met u zal zijn, zult u de vijand verslaan.”

 .

Joni adviseert de Nederlandse christenen om woorden van hoop te verspreiden. “Zie om naar de behoeften van ouderen of invalide buren in je straat. Kijk om je heen in jouw buurt, hoe kun je bijstaan? Bid voor de kwetsbaren. (…) Laten we deze kans om ons heen niet verspillen.”

 .

Joni zou eerst de bezoekers van de ontmoetingsdag van mensen met een lichamelijke beperking van de gereformeerde gehandicaptenverenigingen Op weg met de Ander en Helpende Handen op 9 mei aanstaande met een videoboodschap toespreken. Deze bijeenkomst is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 10 oktober, in Zegveld. Dan spreekt ”de Nederlandse Joni”, Erwin Hout. Ook hij heeft een hoge dwarslaesie wegens een duik in ondiep water. Erwin en Joni ontmoetten elkaar in 1997 in Nederland. Erwin zal spreken over: “Waardevol leven?!”

 .

Op de ontmoetingsdag zal Joni Eareckson Tada via een videoboodschap de aanwezigen ook toespreken. Erwin heeft haar een aantal vragen gesteld over haar omgang met haar beperking. Die zal zij in haar boodschap beantwoorden.

Meer informatie en aanmelden

CategoryNieuws

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: