“Kunnen ze ook gewoon opschrijven wat ze bedoelen?” “Wat betekent dat: je hart openstellen? Wat moet je dan doen met je hart?” Voor tieners met autisme of tieners die houden van duidelijkheid is het in dit dagboek direct helder: er staat wat er staat.

Jenneke Wolvers, stafmedewerker van Op weg met de ander, heeft meegeschreven aan een Bijbels dagboek voor tieners (met autisme). Vaak gebruiken we veel beeldtaal als we de Bijbel uitleggen of over geloof spreken. In dit dagboek is beeldtaal vermeden. Wél vind je in dit dagboek voor elke dag een stuk uit de Bijbel met heldere uitleg, concrete toepassingen en interessante weetjes. Het dagboek is geschreven voor jongeren met een gemiddelde intelligentie. Een afneembare sticker maakt duidelijk dat het dagboek geschikt is voor tieners met autisme. Het boek is ook bruikbaar voor alle andere tieners die van helder en concreet houden. Ook in de vormgeving is rekening gehouden met de doelgroep. De schrijvers hebben allen ervaring met jongeren met autisme, professioneel dan wel in hun persoonlijk leven.

Het Bijbels dagboek wordt uitgegeven door uitgeverij Columbus.

 

Op 15 november wordt het boek gepresenteerd in Amersfoort, in het gebouw van de Evangelische Hogeschool (Drentsestraat 1). Het programma begint om 19.45 uur, houd onze site in de gaten voor het programma en meer informatie.

CategoryNieuws

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: