Save the date: 28 september 2023!

Dit evenement is volgeboekt.

Iedere predikant, pastoraal medewerker, ambtsdrager of bezoekbroeder komt in het pastoraat ooit iemand met autisme tegen. In het pastoraat gaat het om verbinding met de persoon die je bezoekt. Daarom is het goed om te weten wie je voor je hebt. Voor de ontmoeting met een pastorant met autisme is het wenselijk hierover kennis te hebben.

Daarom belegt het Platform Autisme in de kerk D.V. donderdagavond 28 september een conferentie over ”Een pastoraal oog voor mensen met autisme”. De sprekers gaan tijdens deze bijeenkomst onder meer in op de vraag wat autisme is, hoe deze aandoening van invloed is op het geloof en de geloofsbeleving en hoe autisme van invloed is op het pastorale contact. Wat is de invloed van autisme op het gemeenteleven en de kerkgang?

De sprekers zijn prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker, psycholoog en theoloog, rector van het Kennisinstituut Christelijke Ggz, bijzonder hoogleraar klinisch psychologie aan de VU in Amsterdam en ds. C. J. Droger, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Vlaardingen. Hij is ook ervaringsdeskundige die regelmatig publiceert en spreekt over autisme.
Na de pauze is er een forumbespreking. Naast de sprekers levert daar ook K. van Vliet een bijdrage aan. Hij is als ouderling van de Gereformeerde Gemeente in Veenendaal betrokken bij de (pastorale) zorg voor personen met autisme en hun naasten.

Naast ambtsdragers en andere pastoraal werkers zijn ook andere belangstellenden van harte welkom!

Datum: 28 september 2023

Tijd: 19.30-21.45 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: Driestar educatief. Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD Gouda

Entree: € 15,00, inclusief thee/koffie, koek en frisdrank

De conferentie wordt georganiseerd door het Platform Autisme in de kerk. Hierin werken de christelijke belangenverenigingen dit Koningskind, Helpende Handen en Op weg met de ander samen met de christelijke ggz-zorgverlener Eleos.

Meer informatie: info@opwegmetdeander.nl.

Aanmelden via: www.opwegmetdeander.nl/

Reageer:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: