Thema: Vasthoudend loslaten

 .

Kinderen met een verstandelijke beperking moeten vroeg of laat het ouderlijk huis verlaten. Ouders knokken hier vaak tegen. Als hun kind toch in een instelling gaat wonen, lijkt het alsof ze de zorg voor hun kind moeten loslaten. Onzin, betoogt de orthopedagoog Chiel Egberts. Hij reikt deze avond tips aan over hoe ouders en begeleiders met elkaar kunnen samenwerken.

 .

Doelgroep

Voor ouders en begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking

 .

Wanneer

D.V. donderdag 7 maart

19.45 uur – 22.00 uur

 .

Waar

Zalencentrum De Parel

Talmastraat 9

Hardinxveld-Giessendam

 .

 .

U kunt zich aanmelden via het onderstaande formulier.

Aanmelden toerustingsavonden

 

Verificatie

 

Meerdere keren per jaar organiseert Op weg met de ander toerustingsavonden over een bepaald thema. In maart 2018 gingen de avonden bijvoorbeeld over Ondersteunde Communicatie: Communiceren is zoveel meer dan (niet) kunnen praten.

De spreker was dr. Stijn Deckers. Deckers is als hoofd Behandelcoördinatie en Kwaliteit, verbonden aan Stichting Milo (zelfstandig behandelcentrum voor Ondersteunende Communicatie).
Als docent is dr. Deckers verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is hij voorzitter van ISAAC-NF, International Society for Augmentative and Alternative Communication.

Dr. Deckers vertelde over manieren waarop je communiceren met mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen praten.