Toerustingsavond Ondersteunde Communicatie
Thema: Communiceren is zoveel meer dan (niet) kunnen praten

Wanneer
22 maart 2018
19.45 uur tot 22.00 uur

Waar
Hervormd Centrum De Parel
Talmastraat 9
Hardinxveld-Giessendam

Sprekers
De spreker is dr. Stijn Deckers. Deckers is als hoofd Behandelcoördinatie en Kwaliteit, verbonden aan Stichting Milo (zelfstandig behandelcentrum voor Ondersteunende Communicatie).
Als docent is dr. Deckers verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is hij voorzitter van ISAAC-NF, International Society for Augmentative and Alternative Communication.

Dr. Deckers vertelt over manieren waarop je communiceren met mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen praten. Ook zal dr. Deckers een uitgebreide collectie aan communicatiemiddelen meenemen, zodat de aanwezigen kennis kunnen maken met de verschillende producten.

Naast de lezing van Deckers hoopt ook een mw. AnneMarie Dumitrascu- Harbers iets te vertellen over de communicatie met haar dochter Laura (17) met het syndroom van Rett. Laura heeft een spraakcomputer die zij met haar ogen kan bedienen.AnneMarie Dumitrascu is een van de zeven moeders die haar medewerking verleende aan het boekje:” Sprakeloos”, geschreven door Elzi de Voogd (2016)

Programma
19.45 uur – 20.00 uur Opening door Jenneke Wolvers, stafmedewerkster van Op weg met de ander
20.00 uur – 20.50 uur Stijn Deckers; Over communicatiemogelijkheden bij mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen spreken.

Pauze

21.05 uur – 21.25 uur AnneMarie Dumitrascu over haar ervaringen met haar dochter Laura
21.30 uur – 21.55 uur Gelegenheid tot stellen van vragen aan beide sprekers
21.55 uur – 22.00 uur Sluiting

Uitnodiging
Download hier de uitnodiging om in uw netwerk te verspreiden

Aanmelden
Aanmelden kan op deze pagina

Toegang vrij! Collecte t.b.v. onkosten.