27
mei
09:30 — 11:30
Laden Evenementen
Laden Evenementen

Moederkring in Papendrecht iets voor jou?

Vooral Moeders hebben behoefte aan onderling contact, om met elkaar te spreken over de zorgen over je kind met een beperking die je gezin aangaan?

Te denken valt aan: geloofsopvoeding, hulpverlening, aanpassingen in huis, aangepaste kleding, vakantie, andere kinderen in je gezin, contact met de gemeente en de buurt enz. Kortom alles wat in het gezin met een gehandicapt kind anders gaat dan anders. Dit zijn niet alleen moeders uit Papendrecht, maar ook uit omliggende plaatsen.

Vanuit de werkgroep Papendrecht (in samenspraak met de kerkenraad van de Herv. Gem.) zijn jarengeleden twee werkgroep leden; Marjan Rietveld en Lies van Vliet in contact gekomen met enkele gezinnen waarin een kind met een beperking is.

Deelnemers zijn moeders met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap, of een vorm van autisme.

We beginnen met lezen uit de Bijbel en gebed. Door Gods Woord willen we ons laten leiden en in ons gebed alle zorgen en vreugde voor Hem neerleggen. In Hem zoeken we onze kracht en troost, om het vol te kunnen houden. We staan open voor alle gezinnen, maar willen wel vanuit ons Christen-zijn onze weg zoeken.

Daarom komen we rondom het geopende Woord samen.

We leven met elkaar mee in vreugdevolle en zorgvolle omstandigheden. Brengen als je dat wil een bezoek in je gezin. We verwijzen als het noodzakelijk is, naar de predikant voor een pastoraal bezoek, want ten allen tijde blijven we lid van de plaatselijke christelijke gemeente.

We kennen geen lidmaatschap met financiële consequenties o.i.d., maar hebben wel een potje voor lief en leed en waarmee we sparen voor een grotere uitgave, zoals b.v. een spreker aan het einde van het seizoen.

Soms komen we met de vaders én moeders bij elkaar. Vaders vervullen een bijzondere taak in het gezin en zij stellen het vaak op prijs eens van gedachte te wisselen met andere vaders. Of we kiezen voor een morgen met alleen de moeders, met een andere informele invulling.

Zo sluiten we meestal het seizoen af, om dan de zomermaanden even rust te nemen en in september opnieuw een seizoen te starten.

Heb je vragen of wil je eens een morgen meemaken, dan kun je contact opnemen met:

Lies van Vliet: 078 – 615 70 58
Marjan Rietveld: 078 – 615 65 96

Alle data in het seizoen 2024-2025:
24 september 2024, 26 november 2024, 28 januari 2025, 25 maart 2025 & 27 mei 2025

Reageer:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gegevens

Datum:
27 mei 2025
Tijd:
09:30 - 11:30
Evenement Categorieën:
,

Komende evenementen