Vijf keer per jaar geeft Op weg met de ander haar magazine Op weg uit. Op deze pagina vertellen we meer over het meest recente magazine. Wilt u het hele magazine ontvangen, kunt u zich daarvoor op deze pagina aanmelden.

Volop aan het werk dankzij het PGB

Al 32 jaar zit hij in een rolstoel. Vanaf borsthoogte naar beneden is hij verlamd. Toch werkt hij minstens veertig uur per week, is hij ouderling, lid van een classis en synodelid van de Christelijke Gereformeerde Kerken, echtgenoot en opa van bijna vier kleinkinderen. Dankzij het persoonsgebonden budget, maar meer nog, dankzij Gods genade.

 .

Hans van der Knijff uit Rijnsaterwoude was al een druk baasje toen hij als 28-jarige het dak van het oude varkenskot op zijn grote erf ging repareren. Echtgenoot en vader van bijna twee kinderen, overdag planner van telefoonmonteurs bij KPN, ’s avonds werkend voor een uitzendbureau, verder diaken van de plaatselijke christelijke gereformeerde kerk, bestuurslid van het plaatselijke schoolbestuur en van de historische vereniging van Rijnsaterwoude. Bovendien wilde hij het huis waarin hij was geboren en getogen uitbreiden en compleet renoveren.

Op 3 september 1988 was de varkensschuur op het erf aan de beurt. Hans zette zich stevig vast, met zijn knieën op een balk, hing hij voorover, met een bros asbest dak onder zich. “Toen was het “krak krak” en lag ik naar de lucht te staren, met mijn onderlichaam in een gekke hoek onder mij”, vertelt hij in de keuken van zijn huis, waar hij nog altijd met zijn vrouw Ria woont.

Hans dacht –techneut als hij is– aan die keer dat hij een gecompliceerde beenbreuk had. “Daar was een metalen huls omheen gegaan en dat was weer goed gekomen. Zo zou het ook gaan met mijn rug, dacht ik toen nog.” Dezelfde dag zei de arts tegen Hans: “’Je moet ervan uitgaan dat je levenslang in de rolstoel zit.’ ‘Maar dat past niet bij mij’, reageerde ik. ‘Daar ben ik veel te actief voor!’”

 .

Dit en meer lees je in het magazine van december 2020:
– Bijbelstudie Ere zij God

– Interview Erwin Hout en het pgb

– Opinie Gehandicapten vereenzamen

– Medisch-praktisch Zorg als passende jas

– Kerstverhaal Kerstmaaltijd

– Interview Marloes en haar man met autisme