Waarom lukt mij dat niet? Ik wil zo graag dat Laurens iets meer van onze maatschappij begrijpt. Zodat hij beter overgangsmomenten kan hanteren. Wat zou het fijn zijn als hij niet meer blokkeert wanneer hij ergens geen zin in heeft of het nut er niet van inziet. Als het tempo te hoog ligt. Nooit meer in kleermakerszit op de grond… Dat zou toch gewéldig zijn! Maar wat ik ook probeer, ik zie geen vorderingen.

Door zijn lage niveau haakt hij snel af en gaat in zijn eigen wereldje verder. Dat is regelmatig lastig voor ons. “Zijn eigen wereldje”, schrijf ik. En dan opeens besef ik het. Laurens leeft in een ándere wereld! Door zijn puurheid en eenvoud wil hij míj iets bijbrengen waar ik zomaar aan voorbij zou gaan!

Op een warme voorjaarsdag observeer ik hem. Terwijl Laurens door de tuin loopt, richt hij zijn gezicht naar de zon, de ogen dicht. Dan zoekt hij de tuinbank op en lokt hij de loslopende kip. Even later zit hij met de kip op schoot, kroelt een beetje met haar en begint zachtjes te praten. Hé, hoe krijgt hij dat voor elkaar? Voor ons is dat beestje bang. Terwijl Laurens zo bezig is, straalt hij volkomen tevredenheid uit. En geluk. Geluk, is dat niet de afwezigheid van zorgen? Dat wil toch iedereen?

In welke wereld leven wij? Onze samenleving wordt steeds ingewikkelder en jachtiger. Zo veel mensen krijgen een burn-out. Veel jongeren raken depressief. Overal is gebrokenheid. Ik kom volop reclames en aanbevelingen tegen om met een yoga- of hangmatje aan de slag te gaan. Mindfulness is een veelgehoorde term. Oefenen in ontspannenheid. Brengt dat geluk?

Laurens deed zijn gebed zelf, vanavond bij het naar bed gaan. Het was een hele lijst. Niet alles was helder voor mij. Aan het slot hoorde ik duidelijk: “om de Heere Jezus die aan het kruis storve is, amen”, met de gebaren erbij. Vervolgens kroop hij met een volmaakt tevreden lach op zijn gezicht in zijn “warme holletje.” Het ontroerde mij. Toen besefte ik: Dít is geluk; dat je zo blij en zonder zorgen mag leven!

Jeanet schrijft over de ups en downs in haar gezin en in haar leven. Ze is getrouwd en is moeder van drie kinderen, van wie de jongste het Downsyndroom heeft

CategoryBlog, Nieuws
Tags
Reageer:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © Op weg met de ander. Alle rechten voorbehouden. | Design: SV Productions | Privacyverklaring

Volg ons:          Zoeken: