Toerustingsavond Ondersteunde Communicatie

Thema: Communiceren is zoveel meer dan (niet) kunnen praten
Uitnodiging toerustingsavond 2018 final

Wanneer

22 maart 2018

19.45 uur tot 22.00 uur

 

Waar

Hervormd Centrum De Parel

Talmastraat 9

Hardinxveld-Giessendam

 

Sprekers

De spreker is dr. Stijn Deckers. Deckers is als hoofd Behandelcoördinatie en Kwaliteit, verbonden aan Stichting Milo (zelfstandig behandelcentrum voor Ondersteunende Communicatie).

Als docent is dr. Deckers verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is hij voorzitter van ISAAC-NF, International Society for Augmentative and Alternative Communication.

 

Dr. Deckers vertelt over manieren waarop je communiceren met mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen praten. Ook zal dr. Deckers een uitgebreide collectie aan communicatiemiddelen meenemen, zodat de aanwezigen kennis kunnen maken met de verschillende producten.

 

Naast de lezing van Deckers hoopt ook een mw. AnneMarie Dumitrascu- Harbers iets te vertellen over de communicatie met haar dochter Laura (17) met het syndroom van Rett. Laura heeft een spraakcomputer die zij met haar ogen kan bedienen.AnneMarie Dumitrascu is een van de zeven moeders die haar medewerking verleende aan het boekje:” Sprakeloos”, geschreven door Elzi de Voogd (2016)

 

Programma

19.45 uur – 20.00 uur   Opening door Jenneke Wolvers, stafmedewerkster van Op weg met de ander

20.00 uur – 20.50 uur   Stijn Deckers; Over communicatiemogelijkheden bij mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen spreken.

 

Pauze

 

21.05 uur – 21.25 uur   AnneMarie Dumitrascu over haar ervaringen met haar dochter Laura

21.30 uur – 21.55 uur   Gelegenheid tot stellen van vragen aan beide sprekers

21.55 uur – 22.00 uur   Sluiting

 

Uitnodiging

Download hier de uitnodiging om in uw netwerk te verspreiden

 

Aanmelden

Aanmelden kan op deze pagina

 

Toegang vrij! Collecte t.b.v.onkosten.