Bijeenkomsten Contactgroep Gedragsproblemen

Voor ouders van kinderen met een normale of bovengemiddelde intelligentie; hun gedragsproblemen komen onder andere voort uit de stoornis MCDD, of een vermoeden daarvan.
MCDD klein

De ouders van Sylvia zijn al jaren trouwe klanten van de kinder- en jeugdpsychiater. De opvoeding van hun dochter heeft altijd veel problemen gegeven. Vrij snel na haar geboorte merkten ze al dat hun kind gauw van streek was, en soms nauwelijks tot bedaren te brengen. Een beetje angst slaat bij haar snel om in paniek en een beetje boosheid kan tot razernij leiden. Met haar veel te sterke fantasie verliest Sylvia soms de werkelijkheid uit het oog. Als kind had ze af en toe last van ‘stemmetjes in haar hoofd’. Na veel omzwervingen in de hulpverlening werd door een kinder- en jeugdpsychiater de diagnose MCDD gesteld.

 

Heeft uw zoon/dochter de diagnose MCCD? Vraagt u zich af of hij/zij MCDD zou kunnen hebben? Worstelt u dagelijks met problemen die dit met zich mee brengt?

 

Dan nodigen we u van harte uit voor één van de regioavonden van de contactgroep Gedragsproblemen. Het thema van deze avonden is:

 

Help mijn kind heeft MCDD, wat kan ik doen?

Over wat MCDD met een kind doet en welke aanpak dat vereist.

 

De avond is bestemd voor ouders en beroepsopvoeders van kinderen met gedragsproblemen, deze keer voornamelijk voortkomend uit MCDD (of een vermoeden daarvan), met een normale of bovengemiddelde intelligentie.
Tijdens de avond is er volop gelegenheid met elkaar te praten over het thema.

 

 

D.V. 10 oktober, 19.45 uur

Spreker: Drs. Keete Hale, GZ- psycholoog en cognitieve gedragstherapeut werkzaam bij Eleos

Ger. Gemeente
Nieuwe Gouwe O.Z 2 B
Gouda

 

D.V. 12 oktober, DEZE AVOND IS KOMEN TE VERVALLEN

 

 

 

D.V. 26 oktober, 19.45 uur

Spreker: Mevr. Corrie Westdorp-Bolier MSc, GZ-Psycholoog werkzaam bij Eleos

Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente
Langeweg 61
’s-Gravenpolder

 

Aanmelden

Aanmelden kan op de site van Helpende Handen.

Voor leden van Helpende Handen en Op weg met de ander is deze avond gratis.
Van niet-leden wordt een financiële bijdrage gevraagd van € 7,50 per persoon. Deze bijdrage kan contant worden voldaan aan het begin van de bijeenkomst.