Platform jongeren met een lichamelijke beperking

D.V. zaterdag 4 november 2017 organiseerden we een jongerendag. 

In het ochtendprogramma hield ds. P.J. den Admirant een lezing over zijn boek ‘Hij is niet ver; Op zoek naar Gods aanwezigheid’. Ds. Den Admirant is hervormd predikant in Apeldoorn.

Jonathan en André van Grol (sportleraar) hebben de sportmiddag begeleid. In de sporthal in het gebouw van het Van Lodenstein College in Amersfoort organiseerden zij verschillende activiteiten, aangepast op jongeren met een lichamelijke beperking.

 

 

 

 

Verslag Jongerendag OWMDA 9 april te Zegveld

 

Vandaag, 9 april, zijn we weer bij elkaar geweest in Zegveld rondom het thema: Omgaan met verlies.
We begonnen de dag met het zingen van Psalm 27 vers 7, en lazen die Psalm ook.
Aan deze Psalm heeft Laurina de Visser, de spreekster van vandaag bijzondere herinneringen. Dit zal duidelijk worden als zij ons haar verhaal vertelt…

 

Niet alleen voor Laurina maar voor iedereen is dit een mooie Psalm. Iedereen heeft in zijn/haar leven te maken met verdriet en verlies. Zeker in dagen van rouw, weet je vanuit deze Psalm dat je altijd bij de Heere terecht kunt. Zo ik niet had geloofd… Geloof is wat je hoop geeft en staande houdt.

 

De beide ouders van Laurina zijn in 2 jaar tijd overleden. Soms kan je wegzakken in verdriet. Daarom blijft ze deze Psalm ook altijd zingen.
Ze wijst ons in dit verband op 1 Kor. 15:42
Laurina dacht dat ze na het overlijden van haar ouders wel verder kon. Het verdriet was te groot om het aan te kunnen.

 

Lees meer over de Jongerendag op 9 april te Zegveld

 

 

Fotoserie april 2016

 

Het Platform Jongeren met een lichamelijke beperking wordt gevormd door de verenigingen Op weg met de ander en Helpende Handen. Het platform organiseert ieder jaar een jongerendag voor deze doelgroep. Vanaf 18 jaar ben je welkom. Een van de organisatoren is Johan Wijland.

 

Johan: “Ik ben Johan Wijland en ben 26 jaar. Als gevolg van een hersenbeschadiging ben ik vanaf mijn geboorte spastisch. Daardoor ben ik afhankelijk van een handbewogen rolstoel. Als commissielid van het Jongerenplatform van Op weg met de ander organiseer ik samen met de andere commissieleden de jaarlijkse jongerendag(en) voor mensen met een lichamelijke beperking. We bereiden samen met Helpende Handen een ontmoetingsdag voor en laten daarbij een actueel thema aan bod komen.”

 

Ben je nieuwsgierig, kom dan gerust een keer kijken. Heb je geen vervoer? Neem dan contact op, dan kunnen we wellicht een oplossing vinden. Tot ziens in Zegveld! Meer informatie over het platform kun je opvragen via jongerenplatform@opwegmetdeander.nl

 

Eén van de jongeren, Arjo Gils, is bezig met het schrijven van een boek over de kerkgeschiedenis van Langstraat, een plaats op Goeree-Overflakkee.

Hij vertelt er hier iets over.

 

 

 

Fotoserie maart 2015

 

Fotoserie maart 2014