April 2018

“Identiteit leg je niet gemakkelijk langs een meetlat.”

 

Sinds een aantal jaar bestaat het Keurmerk Christelijke Zorg. Dit is een initiatief van christelijke zorgverzekeraar ProLife. Stichting Philadelphia heeft in samenwerking met vereniging ‘Op weg met de ander’ zeven zorglocaties voor mensen met een beperking, waar een duidelijke nadruk ligt op de christelijke identiteit. Hiervan hebben zes locaties het Keurmerk Christelijke Zorg gekregen. “De meerwaarde van christelijke zorg ontstaat in situaties waarbij geloof en zorg elkaar raken.”

 

Vrouwen met autisme

Zaterdag 7 april 2018 organiseerde het ‘Platform Autisme in de kerk’ een studiedag met als thema “Wie ben ik? Over autisme bij vrouwen”. Deze dag werd georganiseerd voor vrouwen met autisme, hun partners, zussen of vriendinnen, hulpverleners en ambtsdragers.

In het contactblad staat een interview met Ingeborg van Vliet. Zij heeft ongeveer 10 jaar geleden de diagnose autisme gekregen. “Eindelijk had het een naam. Ik had m’n leven lang te veel op mijn bordje gehad. Ik was helemaal opgebrand.”

Lees verder

 

Verder in het contactblad:

  • Meditatie
  • Jaaroverzicht 2017
  • Opinie – Hogere zorgkosten
  • Boekbespreking – Chaos in je hoofd
  • Pictoschrijver

Inhoudsopgave april 2018

 

Vijf keer per jaar geeft Op weg met de ander haar contactblad uit. Wilt u het hele blad ontvangen, kunt u zich daarvoor op deze pagina aanmelden.